top of page
Het insturen van patiëntenmateriaal

Patiëntenmateriaal kan aangeboden worden op werkdagen tussen 9:00u - 16:30u. Voor een optimale diagnostiek van auto-immuun blaarziekten bevelen wij nadrukkelijk aan om zowel serum als een biopt in te sturen gezien het voorkomen van aandoeningen met minimale circulerende hoeveelheden antilichamen. Daarnaast is ook een juiste omschrijving van de klinische afwijkingen en differentiaal diagnose essentieel voor een optimale diagnostiek. 

Een 10 ml stolbuis bloed kan op kamertemperatuur naar ons laboratorium verzonden worden. Biopten kunnen in een potje met fysiologisch zout naar ons worden verzonden, echter dit dient wel binnen 24 uur ontvangen te zijn door het laboratorium. Indien u verwacht dat het biopt langer dan 24 uur onderweg zal zijn dan kunt u Michel's fixatief of droogijs gebruiken om biopten in te sturen. Michel's fixatief of droogijs dient ook gebruikt te worden om biopten voor diagnostiek naar erfelijke blaarziekten (epidermolysis bullosa) in te sturen. Biopten voor elektronenmicroscopie dienen in glutaaraldehyde verzonden te worden.

De stolbuis bloed kunt u via de post van uw ziekenhuis naar het laboratorium verzenden. Dit is ook mogelijk met het insturen van de biopten in fysiologisch zout. 

Meer informatie kunt u vinden op onze aanvraagformulieren voor bulleuze dermatosen serologie en biopten. 

bottom of page